Obsah,


Facebook YpuTube Menu

Jadranská kuchyně vás dostane.


Podmenu

Jídlo na lodi

Jídlo pro vás připravuje profesionální lodní kuchař. Větším dílem vaří z čerstvých i trvanlivých surovin, které se nalodí zároveň s námi v sobotu. Z části pak ze surovin čerstvých, které pořídí během plavby, například na trhu nebo přímo od sedláků. Ryby často vybírá kuchař přímo od rybářů po jejich návratu z nočního lovu.

Maso i ryby

Během vašeho týdne na lodi je podíl hlavních jídel masitých a rybích ca 4 : 3. Na lodi je podáváno jednotné menu všem účastníkům zároveň. Držíte-li dietu, anebo nejíte ryby (anebo naopak nejíte maso), napište prosím svoje přání už do přihlášky – kuchaře na něj připravíme dopředu. Bude-li to možné, jídlo vám pak přizpůsobí. Lodní kuchyňka je malá a možnosti variability omezené, kuchař se musí soustředit především na kvalitu pokrmu servírovaného většině účastníků. Proto není možno vyjít vstříc individuálním přáním na úpravu jídel sděleným až po objednání surovin (několik dní před plavbou) nebo po nalodění.

Kololodní polopenze

Na Jadranu je v této podobě vynálezem GEOTOURu. Místní stravovací zvyklosti a možnosti lodní kuchyně jsou kombinovány s nutností zvýšeného přísunu energie při programu KOLOLOĎ, kdy není oběd na lodi. Je to vlastně zesílená polopenze:

Ke snídani i k večeři je k dispozici chléb v neomezeném množství, zpravidla tradiční bílý, čerstvý, křupavý.

Plná penze

Ke snídani, k obědu i k večeři je k dispozici chléb v neomezeném množství, zpravidla tradiční bílý, čerstvý, křupavý.



Obsah,